BMW vs Audi

Doua marci apreciate de masini, ce concureaza practic pe acelasi segment de piata.

Rivalitatea dintre cele doua companii, la nivel de promovare, a dat nastere la numeroase discutii. Clipul de mai jos spre exemplu nu a ajuns niciodata in Europa, unde este interzis sa folosesti in mod explicit numele unei alte marci atunci cand iti promovezi propriul produs. Asta si in conditiile in care nu denigrezi in nici un fel marca sau marcile concurente respective.

Iata apoi un alt print al celor de la Audi. Voua ce mesaj va transmite? Ca Audi este o marca mai de incredere pentru ca a detinut titlul de Masina Anului timp de 6 ani consecutiv? Sau ca BMW incepe sa se straduiasca mai mult, iar Audi pierde teren?

audi-bmw

Si iata cel mai recent exemplu, tot din SUA, care a tot circulat pe internet.

bmw-audi

Partea interesanta este ca, din cate se observa, cei care au initiat toate aceste 3 campanii sunt de fiecare data cei de la Audi. Oare se simt amenintati? De ce trebuie sa iti promovezi produsul raportandu-l la un alt concurent de pe piata ? De ce nu il promovezi doar pentru valoarea sa intrinseca?

Noi cei din afara, asteptam sa vedem care va fi urmatoarea “mutare” a celor doua companii. Pentru ca un astfel de “razboi” nu poate fi decat interesant de urmarit.

 

You may also like...

2 Responses

  1. maria says:

    asta e exemplu din anul II.. ha ha..
    mie mi se pare cea mai tare reclama..aia cu cheile…este geniala din punctul meu de vedere.

  2. armin says:

    cand doi se bat… Mercedes castiga…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *