Povesti montane: drumul din Moroeni pana la cabana Scropoasa

Iata-ma scriind despre un subiect ce nu-mi imaginam ca-l voi aborda prea curand: descrierea unui traseu montan. Sa va spun cum s-a intamplat sa ajung aici.

Imi doream de mult timp sa ajung pe cheile Orzei. Niste fotografii gasite pe internet ma fascinasera iremediabil si am zis ca vreau si eu acolo. Am plecat de acasa din Bucuresti la ora 8, asa ca pe la 10 :30 ne aflam in localiatea Moroeni (jud. Dambovita) intreband localinicii ce drum ar fi mai bine sa alegem.

Traseul Moroeni – Lacul Scropoasa

Am ales intr-un final sa mergem pe DJ 714, care inseamna aproximativ 23 de km, dintre care doar 7 km sunt asfaltati (dar ce asfalt!), iar restul nu.

Din Moroeni, trebuie sa virati stanga acolo unde apare un indicator catre Sanatoriu. E vorba de Sanatoriul de TBC, portiunea ce duce pana acolo fiind fix cea care are si ceva urma de asfalt, care pe langa gropi si cratere, pe alocuri este si surpat.

Odata ce ati trecut de sanatoriu asfaltul dispare si el, lasand locul unui drum forestier destul de dificil si accidentat.

Atentie! Daca nu aveti masina 4×4, va recomand sa nu va aventurati in zilele in care ploua sau in cazul in care a plouat cu cateva zile inainte. Sunt portiuni de care cel mai probabil nu veti reusi sa treceti daca pamantul nu este uscat.

Veti ajunge la un moment dat la o bifurcatie unde nu gasiti niciun indicator. Drumul spre dreapta duce la Lacul Bolboci si mai departe la Hotel Pestera, pe cand drumul catre stanga duce la Cabana Scropoasa, respectiv Lacul Scropoasa. E si o cabana in aceasta intersectie, insa cum noi n-am gasit pe nimeni aici sa intrebam, am mers urmandu-ne instinctul si am ajuns cum trebuie.

De aici nu mai e foarte mult pana la Scropoasa. Veti trece pe langa o cascada superba pe partea dreapta, iar de acolo mai aveti de mers doar 1-2 minute.

Drumul este practicabil pentru orice fel de masina care nu are garda foarte joasa; am vazut pe acolo si Dacia, Ford Fiesta, ba chiar si un Matiz – semn ca se poate, dar cu foarte multa rabdare si atentie.

Abia de aici incepe partea aventuroasa a zilei, care urmeaza intr-un post viitor, caci de data aceasta nu m-am zgarcit nici cu pozele nici cu vorbele.

Lacul Scropoasa

You may also like...

7 Responses

 1. Mihai Baboi says:

  Am fost si eu prin zona aia acum cativa ani, numai ca noi am mers pana aproape de Lacul Bolboci si am traversat Cheile Zanoagei pe jos, pana la Scropoasa.

  Era zapada si noi aveam un Peugeot 307 SW echipat cu lanturi. A fost… interesant 🙂

 2. @Mihai pentru mine a fost prima data in zona asta si mi-a placut mult. Vreau sa revin sa fac si eu si traseul de la Bolboci la Scropoasa prin cheile Zanoagei. Poti sa imi zici cam cum e dpdv al dificultatii? Desi inteleg ca tu ai mers iarna, iar eu pe zapada nu ma aventurez in drumetii 🙂

 3. Mihai says:

  Buna,
  Ma intereseaza daca pe acest drum nepavat exista bolovani mai mari decat un pumn ?? Sunt pasionat de drumetie si trasee facute cu MTB-ul….intentionam sa lasam masina la baza lacului Bolboci si sa mergem mai departe intr-o tura completa in jurul lacului Bolboci. Pe parcursul acestui drum intre Moroeni si Lacul Bolboci cat la suta din el crezi ca este practicabil cu o masina Skoda/Logan
  Multumesc.

  • Ea says:

   @Mihai eu am fost cu o masina de talie mica, un suzuki swift si am reusit sa fac drumul fara probleme si fara sa lovesc deloc masina pe dedesubt, dar asa cum am zis, am facut cei 23 de km intr-o ora si jumatate. Trebuie sa mergi incet si atent. Loganul n-are greturi pe acolo, avand in vedere ca am vazut si un Matiz care s-a descurcat fara probleme, o sa fii ok.

   Cat despre starea drumului, sa stii ca sunt si portiuni in care bolovanii sunt mai mari de un pumn. Sper sa iti fie de folos informatiile, daca te mai pot ajuta cumva, nu ezita sa imi spui 🙂

 4. cornel says:

  m-ati convins!!duminica dimineata atac traseul:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *