• Uncategorized
  • 2

Geantă patchwork cu 2 fețe

Geanta aceasta am făcut-o cândva în august și a fost prima mea încercare de proiect patchwork, însă mi-a plăcut așa mult întreg procesul de lucru, cât și rezultatul, încât am tot continuat.

Patchwork-ul reprezintă îmbinarea mai multe bucăți de textile, de multe ori rămășițe, pentru a forma alte obiecte: de la haine, accesorii, până la quilt-uri de toate tipurile.

Imi place așa mult geanta patchwork făcută de mine încât pe ea am ales să o iau cu mine în vacanță, fiind foarte ușoară și încăpătoare; pozele sunt așadar realizate tot în vacanță și nu prea se mai potrivesc cu vremea de acum de afară.

Forma blocurilor din care sunt formate fețele genții se numește tumbler și mi-am făcut o formă de carton cu ajutorul căreia am tăiat materialele folosite-20 de bucăți pentru fiecare parte a genții.

geanta_patchwork_handmade (1)

Pe fața alb-verde adăugat și un buzunar în căptușeală pe care am încercat să îl fac cât mai puțin vizibil, aplicând un fermoar alb chiar pe partea albă a materialelor.

geanta_patchwork_handmade (2)

Căptușeala am îmbulinat-o și am mai făcut niște buzunare, dintre care cel mai util e cel mic delimitat special pentru pixuri și creioane, pentru că niciodată nu reușesc să îmi găsesc pixul în geantă atunci când am nevoie!

geanta_patchwork_handmade (3)

Mânerul este lung pentru a fi purtată atât peste corp, cât și pe umăr și l-am făcut și pe el tot din bucăți.

geanta_patchwork_handmade-(7)

 

geanta_patchwork_handmade (4)

Proiectele patcwork implică în general un volum mare de muncă și răbdare, încă de la partea design și stabilirea a dimensiunilor cu care urmează să lucrezi și până la procesul efectiv de tăiere și îmbinare, unde fiecare milimetru contează pentru ca într-un final formele să se potrivească.

Acum că am prins microbul patchworkului bineînțeles că am continuat tot cu câteva proiecte mai mici și îmi propun să încerc în viitorul apropiat și realizarea unui quilt.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *