• Uncategorized
  • 0

Fata din tren – Paula Hawkins

fata_din_tren_paula_hawkins

Life is not a paragraph, and death is no paranthesis.

 

Rating: ★★★★½ 

Editura: Trei

Titlu original: The girl on the train

Cumpără cartea în format e-book pe elefant.ro
 
Cumpără cartea în limba română pe emag.ro
 
Cumpără cartea în limba engleză pe libris.ro

Prima lectură din anul 2016, pe care o amânam de la începutul anului trecut și care a reușit totuși să mă captiveze încă de la primele pagini, astfel încât m-a ținut trează 2 nopți la rând până am ajuns la final.

Romanul Fata din tren este un thriller psihologic, un gen literar ce foarte rar îmi atrage atenția, însă de data aceasta mărturisesc că am citit cartea cu sufletul la gură, acaparată de suspansul creat încă de la început.

Rachel este fata din tren, cea care în timpul navetei zilnice spre Londra observă de pe locul sau de la geam mici fragmente din viața unui cuplu necunoscut, atunci când trenul oprește în dreptul casei acestora din cauza unui semnal defect. Urmărindu-i de la distanță viața lor pare a fi idilică și Rachel își creează propria fantezie în privința celor 2, imaginându-și aspecte din viața acestora până când ajunge să creadă că îi cunoaște, bazându-se pe scurtele momente observate și îmbogățite ulterior în imaginația sa.

Despre Rachel ni se dezvăluie destul de devreme faptul că are alcoolul drept viciu și că trece printr-o perioadă dificilă din cauza unui divorț dureros, care o afundă și mai mult în patima băuturii.

Incidentul care dă totul peste cap este dispariția lui Megan, femeia pe care Rachel o observă din tren alături de soțul său. Citind în ziar despre întâmplare, Rachel decide să se implice în rezolvarea misterului, bazându-se inițial pe ceea ce observase de-a lungul timpului de la geamul trenului. După cum va descoperi singură, tuturor le este greu să ia în serios cuvântul unei femei care se luptă cu alcoolul și va trebui ea însăși să facă diferența uneori între ceea ce este real și ceea ce e doar închipuit.

No, it’s because I feel like I’m part of this mistery, I’m connected. I am no longer just a girl on the train, going back and forth without point or purpose.

Femeile din roman își asumă pe rând rolul de narator și oferă cititorului treptat piesele lipsă ce au rolul de a rezolva puzzle-ul creat de dispariția subită a lui Megan.

Autoarea reușește să crească suspansul constant prin introducerea a noi indicii și legături între personajele existente și chiar dacă finalul devine astfel previzibil, cartea își menține ritmul intens datorită modului în care faptele sunt relatate.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *